Entrevues

Een politie-K9-afhandelaar selecteren – Eenheid voor beheerders

Posted by admin

* Deel 1 Selectie van de Police K-9 Handler *

Ik heb tijdens mijn werkzaamheden gewerkt / getraind met een groot aantal leden van het Criminal Patrol Team uit de hele staat Ohio en de Verenigde Staten. Ze hebben allemaal iets te zeggen en ik ben een spons als het gaat om crimineel patrouillewerk. Ik vond dat ik deze informatie moest doorgeven aan de wetshandhaving en haar beheerders. Deze column is gebaseerd op de veronderstelling dat onze lezers wetshandhavingsbeheerders zijn die vanaf de grond een nieuw team beginnen. Elke goede bestuurder gaat onderzoek doen voordat hij besluit te nemen. Ik hoop dat dit artikel hen bij dit proces helpt.

De grootste fout die de administratie kan maken bij het selecteren van een K9-handler, is om de selectie volledig te baseren op anciënniteit. Het selectieproces moet veel interviews omvatten. U kunt het sollicitatiegesprek starten op basis van anciënniteit en naar de jongste afdeling werken. Het interviewproces zal een zeer stressvolle tijd zijn voor zowel de beheerders als de eenheden die interviewen. Het einde van deze kolom bevat een lijst met vragen voor beheerders die potentiële K9-handlers interviewen.

Officier veiligheid:

De veiligheid van officieren is een belangrijk onderdeel bij het selecteren van een Police K9 Handler. De Police K9 Handler heeft een extra risico bij het uitvoeren van normale zaken. Ze moeten zich niet alleen op hun veiligheid kunnen concentreren; maar de veiligheid van hun K9. Hun normale bedrijf loopt achteruit en focust zich op hun K9 tijdens een drugssnuif aan een motorvoertuig. Dit plaatst het snel rijdende verkeer op hun rug als ze K9 Sniffs langs de weg rijden. De gemiddelde Criminal Patrol Unit heeft een groot ego en kan door dit ego extra risico’s nemen. De interviewende administratie moet de vraag stellen: “Zou je een drugslading kunnen laten wegrijden omdat je geen back-up kunt krijgen? Of zou je improviseren en proberen het zelf te doen?” Ze moeten zich kunnen concentreren en slimme beslissingen kunnen nemen. Een lading drugs of iets dergelijks is niet de moeite waard om een ​​andere begrafenis van de politie bij te wonen. Er is zelfs nog meer risico wanneer uw afdeling probeert een Dual Purpose Utility K9 Handler te beveiligen. Als agenten het onveilig vinden om een ​​aanvaller te volgen, bellen ze K9. De interviewende officier moet op de hoogte worden gebracht en gevraagd worden of ze op de hoogte zijn van de gevaarlijke positie waarvoor ze zich hebben aangemeld.

Teamvermogen:

Het is duidelijk dat we proberen een Criminal Patrol Team op te bouwen. Daarom moeten we een K9-handler selecteren die in een team kan werken. We willen niet dat een eenling onze afdeling K9 heeft. Dit deel van het selectieproces kan worden geëvalueerd door te spreken met de directe leidinggevende van de officier. Zij zullen de beste kennis hebben van hoe de officier met het team werkt. (Dit zou zijn ploeg van collega-officieren zijn) Hij of zij zou kunnen worden gevraagd: “Hoe laat je teamwerk zien tijdens je dienst? Plus, hoe wordt je hierdoor een goede politie-K9-handler?” Het antwoord dat we zoeken, is dat ze eropuit gaan om zaken te regelen. Zoals gevraagd zouden ze de andere officieren zoveel mogelijk of waar mogelijk bijstaan. Als iemand klinkt alsof ze misschien iets nodig hebben, zouden ze het vragen of langskomen om te zien of er iets van hen nodig was. Dit zorgt natuurlijk voor een goed team dat op elkaar let.

Leergierigheid:

Het vakgebied Police K9 Handling is een carrière die voortdurend evolueert. De officier die interviewt, moet begrijpen dat ze tijdens hun K9-carrière continu zullen leren. Elke officier weet dat we op de hoogte moeten blijven van wetten en tactieken. Deze wetten en tactieken worden verdubbeld wanneer we een K9 hanteren. De officier moet bereid zijn om te leren. Dit betekent dat ze mogelijk hun eigen tijd moeten besteden na hun dienst om op de hoogte te blijven van veranderingen in jurisprudentie, K9-tactieken, enz. Als ze een goede K9-handler willen worden, moeten ze veel van hun eigen tijd opofferen voor de functie. Wat de K9 doet en wat ze doen met de K9, is hun verantwoordelijkheid. Ze moeten een flexibele functionaris zijn die altijd op zoek is naar meer training en kennis. Enkele vragen die in het interview zouden moeten staan, zijn: 1. Bent u bereid wat van uw eigen tijd te besteden aan het leren of bijwerken van uw K9-kennis? 2. Welke tools denk je dat je hebt om je K9-kennis en tactieken bij te werken? Het antwoord voor nummer twee waar we naar op zoek zijn, is: “Fellow K9 Officers tijdens de training, Magazines speciaal ontworpen voor K9 Handlers, K9 Workshops, en er zijn verschillende wachtwoordbeveiligde websites voor wetshandhaving. Waar het op neerkomt is dat ze alles al weten, volgens voor hen, dan zijn ze een aansprakelijkheid!

Zoeken en inbeslagname:

De interviewende officier moet een lijst met scenario’s doornemen die de kennis van de officier op het gebied van huiszoeking en inbeslagneming omvatten. De feitelijke scenario’s moeten een verklaring zijn van wat er is gebeurd tijdens hun verkeersstop en ze moeten uitleggen wat ze zouden doen en waarom? Er is één scenario dat in elk interview moet voorkomen: Het scenario zou moeten zijn: een officier roept de K9, de K9-eenheid arriveert en de verzoekende officier geeft aan wat hij heeft. Waarin niet voldoende redelijke verdenking is voor uw staatswet om aan een motorvoertuig te snuffelen of de verdachte vast te houden. Wat zou de toekomstige K9-handler doen? Het is duidelijk dat het antwoord dat de administratie zoekt, is om alle juridische acties uit te putten en vervolgens het verdachte voertuig los te trappen. Hen moet worden gevraagd om de verschillende uitzonderingen op de huiszoekingsregel uit te leggen. Dit toont de kennis die nodig is om een ​​Detectie K9 af te handelen.

Zelf motivatie:

De K9-handler moet zelfmotiverend zijn. Ze zullen daarbuiten zijn om criminelen te lokaliseren en niemand zou ze moeten vertellen dat ze aan het werk moeten. De functionaris moet al begrijpen dat de functie waarnaar hij solliciteert een prestigieuze functie is. Er kunnen maar een beperkt aantal K9-agenten bij een politiebureau zijn. Als we allemaal honden hadden, zouden we niemand hebben om de verdachten te vervoeren. De directe lijn Supervisor van de Officers kan adviseren of de Officer een zelfmotivator is. Of moet iemand een vuurtje onder zijn billen aansteken om hem aan de gang te krijgen? Neem echter niet het woord Supervisors is bond. Dit betekent dat de officier mogelijk zo gefocust is op strafrechtelijk verbod dat ze zich niet concentreren op de kleinere dingen. De supervisor heeft misschien slechte dingen te zeggen over de officier als geheel; maar ze kunnen een geweldige Police K9 Handler zijn. Houd er rekening mee dat u het totale plaatje moet bekijken voordat u iemand afschrijft voor een Politie K9 Positie.

Spreken in het openbaar en professionaliteit:

Het grote publiek concentreert zich op de K9-units. Een voorbeeld zou zijn dat 10 politieauto’s een tankstation binnen kunnen rijden, waarvan er één een politie K9-auto is. De andere mensen bij het benzinestation worden aangetrokken tot de politie-K9-auto om vragen te stellen. Daarom zal het onderwerp dat u selecteert voor K9-officier dagelijks in de schijnwerpers staan, iedereen zal er de hele tijd op focussen. We willen iemand die professioneel handelt en er professioneel uitziet. Dit omvat het voertuig waarmee ze rijden. We noemen onze politieauto’s onze mobiele kantoren. Heeft u enkele van deze mobiele kantoren gezien? Je kunt de radioconsole niet eens zien door de lege snoeppapiertjes en koffiekopjes. De functionaris die we selecteren, moet professioneel zijn en er professioneel uitzien. Een manier om dit te controleren is na het interview of tijdens het interview door een supervisor langs hun politieauto te laten lopen. Elke politieauto is een beetje vies met wat sporen van de doorleefde look. Wat we zoeken is de politieauto die al een half jaar niet is schoongemaakt. Met de huidige economie kijkt het grote publiek meer dan ooit naar ons. We vragen hen jaarlijks om verhogingen van belastingen, heffingen, enz. Hoe zal het er voor hen uitzien als de politie K9-eenheid waaraan we zojuist $ 40.000,00 hebben uitgegeven, inclusief de auto, als walgelijk of onprofessioneel werd beschouwd? Woord verspreidt zich snel als het om geld en de politie gaat. Probeer de meest professionele officier te kiezen die je kunt, rekening houdend met alle omstandigheden.

Over het grote publiek gesproken: ze houden ervan om K9-demonstraties te zien. Dit kan een manier zijn om het programma te laten groeien door middel van donaties. Wat betekent dat de officier die je kiest als je K9-handler in het openbaar moet kunnen spreken voor grote groepen burgers die niets weten over Police K9. De vraag moet zeker gesteld worden aan de potentiële begeleider: “Kun je in het openbaar spreken voor grote groepen mensen?” Als ze dat niet kunnen, moet je ze misschien op een laag pitje zetten als je tweede K9-eenheid.

Familie:

Vraag de officier of hij zich bewust is van de extra gezinslast van de zorg voor een grote politie-K9. Heeft hij met zijn familie gesproken over het hebben van een Police K9? Begrijpen ze dat een Police K9 niet hetzelfde is als het hebben van een gezinshond? U als beheerder wilt misschien zelfs een uitstapje maken naar het huis van de officier en met de familie praten over wat het toevoegen van een politie-K9 aan het huishouden inhoudt. Ze moeten begrijpen dat het hebben van een Police K9 net hetzelfde is als het toevoegen van een ander klein kind aan het huishouden. Het is weer een mond om te voeden, een kind dat niet naar de badkamer in huis kan, en iemand die niet alleen thuis kan blijven om voor zichzelf te zorgen. Ook zal er geen laatste seconde meer opstijgen voor de weekendvakanties. Er moet voor worden gezorgd dat de hond in een goedgekeurde kennel wordt gehouden. De officier moet ook voldoende eigendom hebben om een ​​grote K9 te laten oefenen en bewegingsruimte hebben.

Voordat ik mijn lijst met mogelijke vragen tijdens het Police K9 Interview, moet ik een punt duidelijk maken. Ik denk dat het roteren van K9-handlers een heel slecht idee is! Wat ik bedoel met roterende handlers, is een handler drie jaar (korte tijd) laten werken en vervolgens een andere persoon in de K9-handlerpositie draaien. Hoeveel duizend dollar hebben we net besteed aan het trainen van deze handler? Dan besluiten we dit weg te gooien en helemaal opnieuw te beginnen? Waarom zou u niet doorgaan met het opbouwen van kennis van de huidige handler? Dit is een grotere aanwinst voor de afdeling. In de rechtbank is het ook veel beter om te kunnen zeggen: “Ik ben 5 jaar, 10 jaar, enz. K9-handler geweest, enz. Als je iemand anders hebt die een geweldige K9-handler zou worden, voeg dan nog een K9-positie toe!

Mogelijke vragenlijst voor politie-K9-interviews:

1. Waarom wil je de K9-positie?

2. Wat betekent de K9-positie voor jou?

3. Hoe lang ben je van plan om een ​​K9-officier te worden?

4. Wat zijn uw plannen voor de rest van uw carrière?

5. Hoe zou u op de hoogte blijven van veranderingen in K9-jurisprudentie en -tactiek?

6. Welke tools heb je of zou je kunnen hebben om jezelf op de hoogte te houden van K9 Case Law and Tactics?

7. Zou je bereid zijn wat van je eigen tijd te besteden aan het vergroten van je K9-kennis? (Jurisprudentie // Tactiek)

8. Hoe laat u nu teamwork zien tijdens uw normale werkzaamheden?

9. Zou u beschikbaar zijn voor call-out als u de K9-positie krijgt?

10. Begrijpt u dat de zorg voor de K9 uw 24/7 verantwoordelijkheid is?

11. Begrijp je hoeveel werk het is om een ​​grote K9 te hebben?

12. Heeft u thuis nog andere dieren? Zo ja, hoe gaat u om met de intrede van een grote K9 in de familie?

13. Heeft u met uw familie gesproken over de functie waarnaar u hebt gesolliciteerd?

14. Begrijpt uw ​​familie politie K9 en de hoeveelheid werk die het is?

15. Begrijpen ze de stress die op het gezin wordt uitgeoefend wanneer een grote K9 in het huishouden wordt geïntroduceerd?

16. Wat zeiden ze?

17. Heeft u in uw huishouden voldoende ruimte voor een grote K9?

18. Hoe ga je de grote K9 huisvesten of opbergen?

19. Zal de K9 voldoende ruimte hebben om goed te kunnen trainen?

20. Kunt u voor grote groepen mensen spreken?

21. Denk je dat je demonstraties kunt geven voor grote groepen mensen?

* Uw scenario’s zullen van staat tot staat verschillen met betrekking tot opsporing en inbeslagname. Het scenario dat moet worden gegeven, is echter het volgende:

-De Task Force heeft betrouwbare informatie ontvangen dat er een grote lading drugs in een bepaald voertuig het gebied binnenkomt. Ze geven u de voertuigbeschrijving, bestuurder, passagiers, enz. Ze adviseren om uw eigen waarschijnlijke oorzaak voor de stop te vinden. U lokaliseert het voertuig, stopt het voertuig wegens een verkeersovertreding en maakt contact met het voertuig. Het voertuig heeft drie verdachten die gewapend en gevaarlijk worden geacht. Je hebt dan een uitbarsting van serieuze telefoontjes en hebt geen enkele back-up beschikbaar. Wat zou jij doen? * Het antwoord dat we zoeken is om het ego opzij te zetten, informatie te verzamelen, het los te trappen en de volgende jurisdictie te bellen. Of put alle middelen voor back-up uit, inclusief de Task Force die het uitzet, informatie verzamelt, het losschopt en ervoor belt. Ga dan na hun dienst veilig naar huis! Een lading drugs is het niet waard om voor dood te gaan!

De volgende twee delen van deze serie zijn onderweg! Ik hoop dat deze serie de wetshandhaving helpt bij het samenstellen van een goed crimineel patrouilleteam.

Leave A Comment